Hvor mange kalorier er der i en øl?

Når det kommer til øl, er der mange forskellige typer og mærker at vælge imellem. Men hvor mange kalorier er der i en øl? Og er en øltype bedre for dig end en anden? I dette blogindlæg vil vi tage et kig på antallet af kalorier i nogle populære øltyper, samt give nogle tips til at være ansvarlig, når du drikker øl. Læn dig godt tilbage og bliv klogere på danskernes favoritdrik og dets indhold af kalorier.

Kalorier i en øl
Andreas Thomsen

Skrevet d. 4. september 2022 af Andreas Thomsen

Hvor mange kalorier er der i en almindelig øl?

Det er skønt at nyde en kold øl på terrassen efter en lang dag, men kan man blot drikke så mange man vil, så frem at man ikke tager højde for alkoholindholdet? Eller skal man være opmærksom på ikke at få for mange kalorier gennem øl?

En øl af gennemsnitlig størrelse indeholder mellem 130 og 200 kalorier. Kalorieindholdet kan dog variere afhængigt af øltypen. En light-øl indeholder f.eks. færre kalorier end en almindelig øl.

Hvor mange kalorier er der i nogle af de mest populære øl?

Hvis vi prøver at tage udgangspunkt i nogle af de øl, som vi danskere bedst kan lide, så kan vi se, at der er forskelle i kalorieindholdet

Tuborg Classic: Denne øl indeholder 154 kalorier pr. flaske

Carlsberg pilsner: Denne øl indeholder 140 kalorier pr. flaske.

Heineken: Denne øl indeholder 150 kalorier pr. 330 ml flaske.

Som du kan se, er der ikke store forskelle i kalorieindholdet mellem de tre øl. Alle tre øl indeholder omtrent det samme antal kalorier.

Light øl er også en mulighed hvis du vil spare på kalorierne. En light øl indeholder i gennemsnit 50-70 kalorier. Det betyder, at du kan spare op til 100 kalorier ved at drikke en let øl i stedet for en almindelig øl.

Hvor mange kalorier er der i øl sammenlignet med vin?

Forskellen mellem kalorieindholdet i øl og vin er, at vin indeholder betydeligt flere kalorier end øl. Et glas rødvin indeholder f.eks. ca. 120 kalorier, mens en flaske øl indeholder ca. 150-200 kalorier.

Det betyder, at du kan spare op til 50 % på dit kalorieindtag ved at vælge en øl i stedet for vin, dog skal man også tage højde for, at man typisk drikker mere øl end vin på en aften, men hvis mængden man drikker er den samme, så sparer du på kalorierne ved at vælge vin fremfor øl.

Konklusion

Nu hvor du ved mere om ølens kalorieindhold, kan du træffe en mere velinformeret beslutning om, hvor meget du skal drikke. Og husk, at det altid er vigtigt at drikke ansvarligt. Skål!