Verdens ældste menneske - Hvor gammel er personen og hvem er det?

Opdag rejsen gennem tid og historie med verdens ældste menneske, et levende vidnesbyrd om menneskehedens udholdenhed og forandring. Denne bemærkelsesværdige person er et vindue til fortidens verdener og en inspiration for fremtidens generationer.

Verdens ældste menneske - Hvor gammel er personen og hvem er det?
Louise Christensen

Skrevet d. 8. december 2023 af Louise Christensen

Verdens ældste menneske

Verdens ældste person, den franske nonne Lucile Randon, er død i en alder af 118 år.

Dette markerer afslutningen på et bemærkelsesværdigt liv, der spændte over mere end et århundrede, med utallige historiske begivenheder og forandringer.

Lucile Randon, også kendt som Søster André, blev født 11. februar 1904 i Sydfrankrig. Hendes livsrejse begyndte i en tid, hvor verden så helt anderledes ud. Det var det år, hvor New York åbnede sin første undergrundsbane, og Tour de France kun havde været afholdt én gang. Dette var også ti år før udbruddet af Første Verdenskrig, en konflikt, der ville ændre verden for altid.

En titel overtages

Efter japaneren Kane Tanaka, som døde i april 2022 i en alder af 119 år, overtog Randon titlen som verdens ældste nulevende person. Hendes død bringer nu Maria Branyas Morera i forgrunden, som med sine 115 år nu er verdens ældste person. Morera, der er født i USA men bor i Spanien, er nu det levende vidnesbyrd om menneskelig levealder.

Verdensrekorden

Det er værd at bemærke, at den ældste person nogensinde, ifølge Guinness Rekordbog, var en anden fransk kvinde, Jeanne Louise Calment. Hun nåede en alder af 122 år og 164 dage, inden hun døde i 1997.

En æra afsluttes

Randon’s død er ikke blot en personlig begivenhed, men også et historisk øjeblik. Hendes liv har strakt sig over to århundreder, og med hende er en æra af historie og oplevelser gået bort. Talsmand David Tavella fra hendes plejehjem udtrykker det rammende: “Der er stor sorg, men det var hendes ønske at slutte sig til sin elskede bror. For hende er det en befrielse.”

Lucile Randon’s liv og de andre bemærkelsesværdige ældre personer minder os om menneskets utrolige evne til at udholde og trives gennem tider af forandring og udfordring. Deres liv fortæller historier, som spænder over krig og fred, innovation og tradition, og markerer milepæle i menneskehedens historie.