Boldspil liste - Disse typer af boldspil findes der

Der findes mange forskellige typer boldspil, som folk spiller over hele verden. Nogle af disse spil er meget populære, mens andre er mere ukendte. I denne artikel vil vi tage et kig på nogle af de mest almindelige boldspil og deres historie.

Boldspil
Andreas Thomsen

Skrevet d. 6. september 2022 af Andreas Thomsen

Mest populære boldspil (Top 10)

1. Fodbold

2. Basketball

3. Baseball

4. Amerikansk fodbold

5. Cricket

6. Rugby Union

7. Tennis

8. Bordtennis

9. Volleyball

10. Vandpolo

Fodbold

Fodbold er en sport, der spilles af to hold på elleve spillere. Målet med spillet er at score flere mål end modstanderholdet. Spillet spilles over hele verden, men er mest populært i Europa og Sydamerika.

Basketball

Basketball er en sport, der spilles af to hold på fem spillere. Målet med spillet er at skyde bolden gennem modstandernes kurv og score flere point end dem. Spillet spilles over hele verden, men er mest populært i USA og Canada.

Baseball

Baseball er en sport, der spilles af to hold på ni spillere. Målet med spillet er at score flere runs end modstanderholdet. Spillet spilles i hele Nordamerika, Mellemamerika og dele af Asien, men er mest populært i USA.

Amerikansk fodbold

Amerikansk fodbold er en sport, der spilles af to hold med elleve spillere. Målet med spillet er at score flere touchdowns end modstanderholdet. Spillet stammer oprindeligt fra Canada, men er nu mest populært i USA.

Cricket

Cricket er en sport, der fortrinsvis spilles i lande som England, Indien, Australien og Pakistan. Målet med spillet er at score flere runs end modstanderholdet.

Rugby Union

Rugby Union er en sport, der har sin oprindelse i England og nu er populær i lande som Irland, Wales, Skotland, Sydafrika og New Zealand. Formålet med spillet er at score flere point end modstanderholdet ved at bære eller sparke bolden over deres mållinie.

Tennis

Tennis blev opfundet i Frankrig og nyder nu global popularitet. Målet med tennis er at slå bolden over nettet og ind på modstanderens bane med det formål at få dem til at slå den tilbage på din bane, inden den hopper to gange på deres side

Bordtennis

Bordtennis blev opfundet i England og er blevet populært i hele Europa, Asien og Nordamerika.Målet med bordtennis er at slå en lille bold med en ketsjer, så den preller af på en eller to andre overflader, før den rammer modstanderens side af bordet

Volleyball

Volleyball blev opfundet ved et uheld, da nogen besluttede sig for at spille med en basketball uden at vide, at der var et hul i bunden .Det er siden blevet populært i hele Nordamerika , Mellemamerika , Sydamerika , Europa , Asien og Australien . Målet med volleyball er at slå bolden over nettet og ind på modstanderens banehalvdel, så denne ikke kan returnere den

Vandpolo

Vandpolo blev opfundet i England som en blanding af fodbold og rugby. Det spilles nu i mange lande rundt om i verden, men er mest populært i Europa. Formålet med vandpolo er at score mål ved at kaste bolden ind i modstandernes net.

Dette er blot nogle af de mest populære boldspil, som folk spiller over hele verden. Som du kan se, har hvert spil sin egen unikke historie og sine egne regler.

Alle typer af boldspil

Nedenfor ser du en liste over 50 forskellige boldspil – måske er der en ny type boldspil på listen, som du endnu ikke kender eller måske får lyst til at prøve?

 1. Amerikansk fodbold
 2. Flagfootball
 3. Australsk fodbold
 4. Baseball
 5. Basketball
 6. Bowling
 7. Boccia
 8. Cricket
 9. Fodbold
 10. Floorball
 11. Goalball
 12. Hockey
 13. Hurling
 14. Håndbold
 15. Keglespil
 16. Kin-Ball
 17. Kroket
 18. Lacrosse
 19. Pesäpallo
 20. Petanque
 21. Polo
 22. Racquetball
 23. Ricochet
 24. Rugby
 25. Softball
 26. Undervandsrugby
 27. Volleyball
 28. Beach volley
 29. Badminton
 30. Billard
 31. Carambolebillard
 32. International 5 kegler billard
 33. Keglebillard
 34. Pool
 35. Snooker
 36. Bordtennis
 37. Golf
 38. Pelota
 39. Qianball
 40. Squash
 41. Tennis

Har du tilføjelser til vores boldspil liste? Så send dem gerne til os – måske vi mangler netop den type boldspil du har i tankerne?

Vi håber at du har kunne bruge vores boldspil liste.