Verdens stærkeste chili - her er de 10 stærkeste chilier

Der er ingen tvivl om, at chili er en af de mest fascinerende fødevarer i verden. Med deres livlige farver og brede vifte af smagsvarianter er det ikke underligt, at de er blevet så populære. Men hvad med deres varme? Hvor stærk kan en chili blive?

Verdens stærkeste chili
Andreas Thomsen

Skrevet d. 5. september 2022 af Andreas Thomsen

Det viser sig, at svaret på det spørgsmål er lidt af et mysterium. Selv om alle har deres egen mening om, hvilken chili der er den stærkeste, er der ikke noget endegyldigt svar. Og det er en del af det, der gør dette emne så interessant.

Det, vi ved, er, at chilier findes i alle former og størrelser og med forskellige grader af varme. Så uanset om du er fan af brændende krydderier eller foretrækker noget mere mildt, er der helt sikkert en chilipeber derude, der passer til dig. I denne artikel prøver vi dog alligevel at finde frem til den stærkeste chili, samt sammensætte en top 10 liste over hvilke chilier, som er de stærkeste.

Hvilken chili er den stærkeste?

Som vi nævnte, er der ikke noget endegyldigt svar på dette spørgsmål. Der er dog nogle få kandidater, der kommer op igen og igen, når folk diskuterer den stærkeste chili

En af disse er Carolina Reaper, som blev udviklet i South Carolina i USA. Ifølge Guinness World Records er den i øjeblikket verdens stærkeste chili.

En anden chili, der ofte nævnes som en af de stærkeste, er Ghost Chili, som stammer fra Indien. Den har fået sit navn fra det faktum, at den er så stærk, at den siges at kunne hjemsøge dig.

Skræmmende ikke?

Hvad er det, der gør disse chilier så stærke?

Svaret ligger i en forbindelse kaldet capsaicin. Det er det, der giver chilier deres varme, og jo højere koncentrationen af capsaicin er, jo skarpere er chilien. Capsaicin bruges faktisk i peberspray som en form for selvforsvar, så du ved, at den er stærk.

Top 10 liste over de stærkeste chilier i verden

Herunder ser du vores bud på hvilke 10 chilier, som for nuværende er de stærkeste i verden. Hvem ved? Måske udvikles der hele tiden på nye chilier, som man håber kan vippe de allerede meget stærke chilier af pinden.

Liste over de hotteste chilier

1) Carolina Reaper

2) Ghost Chili

3) Trinidad Scorpion Moruga Blend

4) 7-Pot Douglah

5) Naga Viper

6) Trinidad Scorpion Butch T

7) Bhut Jolokia

8) Red Savina Habanero

9) Infinity Chilli

10) Chokolade Habanero

Uanset hvilken af ovenstående chilier du vælger, så er du garanteret noget af en smagsoplevelse, som du nok kan mærke i lidt tid.

Hvilken virkning har det på kroppen at spise en stærk chili?

Når du spiser en stærk chili, interagerer capsaicinen i chilien med din krop på nogle forskellige måder.

For det første binder det sig til et protein kaldet TRPV1, som findes på nerveceller. Dette protein er faktisk ansvarligt for at registrere varme, så når capsaicin binder sig til det, vil det narrer kroppen til at tro, at den er varm.

Dette udløser derefter en række reaktioner i kroppen, som i sidste ende fører til frigivelse af neurotransmittere som Substance P og serotonin. Det er disse neurotransmittere, der forårsager den brændende fornemmelse, når du spiser en stærk chili. De får også din puls til at stige og får dig til at svede. Med andre ord er kroppens naturlige reaktion på capsaicin at forsøge at køle sig selv ned.

Så der har du det! Det er alt, hvad du behøver at vide om verdens stærkeste chili. Vi håber, at du nyder din rejse ind i chiliernes brændende verden!